Quan fa cinc anys es va finalitzar la rehabilitació de Can Balaguer, l’equip responsable de la seva museïtzació es va trobar unes grans sales buides a la planta noble. Amb els mobles, pintures i tapissos del fons municipal en aquestes sales es podien reconstruir alguns dels espais característics de les cases senyorials de Palma.

Però feien falta objectes decoratius per a donar-li l’aspecte de casa viscuda característic d’un museu d’ambient. Gràcies a la col·laboració d’algunes col·leccions privades com les de la família Alomar, la de Josep Balaguer Siquier, i molt especialment, de la Col·lecció Domènech-Vázquez, es va poder completar el conjunt.

A la sala d’entrada hi feien falta llumeneres de llautó, i capelletes amb betlems. Per a les sales barroques, vàrem seleccionar una important mostra de figures de devoció del Mestre de les Verges Rosses així com peces de cristall de la Reial Fàbrica de la Granja.

A les parets del menjador s’havien d’instal·lar les ceràmiques fines utilitzades en aquestes cases al llarg del temps. Finalment, a la galeria on es mostra la col·lecció de pintura modernista de Josep Balaguer, es volia incloure ceràmica mallorquina d’aquesta època, és a dir, de final del segle XIX i començament del segle XX.

Amb motiu de la incorporació d’un nou dipòsit de la col·lecció Domènech-Vázquez proposam a entitats i centres educatius aquesta interessant visita dialogada per a tots els públics, amb la qual, a partir dels petits objectes de la col·lecció farem un recorregut a través de la història dels estils i els canvis en els costums de la vida quotidiana.

A càrrec d’Arquitectives.

Organitza PalmaEduca, educacio@palma.cat

Visita concertada per a escoles, grups i entitats