Com veus l’espectacularització de la gastronomia dels darrers anys?

M’agraden molt els espectacles. Un bon espectacle te du cap a una reflexió. Crec que la gastronomia ha d’anar més de la mà del teatre que del circ. Al Fornet de la Soca també cream espectacle recuperant l’ambient d’un forn antic i permetent que la gent vegi en directe com treballem. Tot es tengut en compte perquè qui entri al Fornet es pugui traslladar a un temps en que tot es menjar era considerat “sagrat”. 

El món de l’alta restauració és marcadament masculí. Per què?

Hem viscut milers d’anys a un patriarcat però, els darrers anys, hem avançat amb la visibilització de la feina de les cuineres. A les illes són reconegudes Maca de Castro, Maria Solivellas, Silvia Anglada, etc… I d’aquí poc esper que Clara Arbona, la meva filla amb moltes qualitats com a pastissera i cuinera. En general, les dones valoram més una feina d’equip. No estam tan adaptades a competir sinó més a compartir.

Té por que es potenciï més el menjar ecològic o el producte local per les modes, que per la responsabilitat i la consciència?

Cada vegada hi ha més persones conscienciades amb molta informació d’aquests temes. Si hi ha gent que s’apunta per moda és minoria. La nostra assignatura pendent com humanitat és la fraternitat. A un món en que tots es consideréssim germans no seria possible la fam. La globalització ha de ser substituïda per la germanor. Aquesta pot ser la nostra col·laboració quotidiana per un món millor.