El que es coneix com a ball folk és un tipus de ball que va néixer com a tal a la dècada dels anys 70 del segle XX. En realitat és un ressorgiment de danses aparegudes al segle XIX gràcies a la popularització d’un instrument inventat en aquella època, l’acordió diatònic. Això permeté posar la música a l’abast de tothom, i amb ella les danses i ritmes corresponents. Estam parlant de balls de parella com la masurca, el vals, l’scotish… i una gran varietat de balls de grup i de diversa procedència. A aquests balls s’afegiren danses típiques de regions i països tals com França (Bretanya, Alvèrnia, Peiteu, Occitània…), Irlanda, Catalunya, Israel, Holanda, Alemanya, etc. I, naturalment, el ball de bot de les nostres illes.

Amb aquest taller d’una hora i mitja a la setmana en 11 sessions (tots els dijous del 20 d’abril al 29 de juny), aprendrem els passos dels diferents balls tant dels balls en parella (pas doble, vals, vals familiar, masurca, scotish, polca, etc.) com dels balls en grup (cercle circassià, xampanya, andró, hanter dro, bourrées, tsadic katamar, hasápiko nostàlgic, set salts, etc.).

Taller impartit per Manel Pérez, flautista i ballador amb més de 20 anys d’experiència, participant de nombroses trobades i seminaris de balls populars. A més de ser un dels membres fundadors de l’Associació Folk a Mar, és component del grup de ball folk Madame Gató.