Taifa, música de fusió en clau flamenca i sabors del Magreb; un format íntim interpretat amb instruments tradicionals i una de les propostes més genuïnes del panorama musical actual.

El grup mallorquí s’ha convertit en una banda imprescindible de l’escena musical del nord del Magreb des del seu primer disc, Más allá del sur(1999).

Cap de cartell durant dos anys consecutius al festival Al-Lama d’Oued Laou, a Tetuan, va enregistrar en aquesta ciutat el videoclip Las Torres de Babel. Aquest vídeo musical va servir de presentació per al seu segon àlbum, Alhambra(2008), compost i enregistrat a cavall entre Mallorca, Andalusia i el país nord-africà. Per a aquest treball, Taifa va comptar amb el violinista andalusí Nourdine Chkara i els músics flamencs Juan Delola, Ricardo de la Concepción i Andrés Manzano. La bona acceptació del disc va permetre a Taifa liderar el primer festival Metalkesh de Marràqueix.

L’arribada del tercer àlbum, Despertando el silencio(2012), i la seva presentació en directe a la casba de la ciutat marroquina de Chaouen varen suposar una passa més enllà cap a una fusió més actual i ètnica. En aquesta ocasió, hi va participar l’orquestra andalusina Abnae Ziryab (Tànger), el grup gnawa Guya Abdessalam Bouzkeri (Tetuan) i el flamenc de Ricardo de la Concepción.

El 2016 veu la llum Embrujo, que posteriorment donarà peu a la seva versió més íntima, el DVD Acústico embrujado. En aquest quart disc, varen comptar amb Rafik Ahmed al Sarangi (Índia), els músics andalusins marroquins Ahmed Abdelaziz (llaüt), Hanna Touk (veu àrab), Choubani Abdou (tar), Chaouki Omrani (darbuka) –orquestra Abnae wa banat Ziryab– i Khalid Masmoudi (violí), a més de la dolçaina mediterrània de Jordi Mascarell i el flamenc de Ricardo de la Concepción (piano i picament de mans) i Juan Delola (guitarra flamenca).

Et convidam a deixar-te embruixar per aquest viatge ple fusió, encís flamenc i essències d’Orient.