El Passeig Marítim del Port de Sant Miquel acull la exposició ‘Illa Blava’, una mostra sobre el fons marí i sobre el que ens podem trobar al submergir-nos en les aigües d'Eivissa i Formentera, organitzada per la Associació d’Amics del Nostre Mar, Es Blau, amb la col·laboració de l’Arxiu d'Imatge i So del Consell d’Eivissa.

Així, a través d'una sèrie de 29 imatges, realitzades pels fotògrafs Joan Costa, comissari també de l'exposició, Xavier Mas, Joan Pereyra, Vicent Planells i Simón Vila, aquesta mostra ens convida a descobrir la realitat dels nostres fons marins, així com emocionar i conscienciar a l'espectador. Aquesta exposició, que s'inaugura avui a l’aire lliure romandrà oberta fins a finals de setembre.

Tal com ha explicat el director insular de Cultura del Consell d’Eivissa, Miquel Costa, es tracta d'una mostra "molt interessant no sols des del punt de vista divulgatiu i científic, també des del punt de vista de la biodiversitat i, cal esmentar, el punt de vista artístic i creatiu. La qualitat de les imatges del projecte ressalta la qualitat dels artistes". Així mateix, Costa ha assenyalat a més la fi didàctica i pedagògica "que busca respectar i cuidar l'entorn, ja que com més coneixement tenim de l'entorn, més conscienciació es genera sobre el mateix". El director insular ha conclòs donant les gràcies al Ajuntament de Sant Joan de Labritja per acollir aquesta exposició i a l’Ajuntament d’Eivissa per posar a la disposició d'aquesta mostra els suports on estan situades les fotografies.

Per la seua part, l'alcaldessa del Ajuntament de Sant Joan de Labritja, Tania Marí, ha volgut agrair al Consell d’Eivissa i als artistes participants la posada en marxa d'aquesta exposició, "estem molt contents de poder acollir aquesta mostra fotogràfica en el passeig marítim del Port de Sant Miquel i poder mostrar el nostre patrimoni natural a residents i a turistes perquè coneguin i sàpiguen com és el nostre fons marí, la riquesa de la mar, i d'aquesta manera també conscienciar en la cura i en el respecte del medi marí que gaudim tots".