Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats/ Premi

Vídeos per a fomentar el cooperativisme educatiu

La Cooperativa d'Ensenyament Es Lledoner de Felanitx ha guanyat el segon premi del concurs "Què és per a tu una cooperativa de treball?"

Representants de la cooperativa Es Lledoner recolliren el premi.

La Cooperativa d'Ensenyament Es Lledoner de Felanitx ha gua-nyat el segon premi del Concurs Estatal de Vídeos Escolars organitzat per la Confederació Espa-nyola de Cooperatives de Treball Associat (COCETA).

Es Lledoner compartí aquest guardó amb la cooperativa de Múrcia Majal Blanco de Santomera. La cooperativa d'ensenyament Martí Sorolla de València s'endugué el primer premi.

El concurs estatal de vídeo escolar "Què és per a tu una cooperativa de treball?" és una de les activitats organitzades enguany per COCETA, que celebra el trentè aniversari. S'hi varen presentar alumnes de cooperatives d'ensenyament de tot l'Estat. L'objectiu del certamen era la difusió del model empresarial cooperatiu entre l'alumnat de tercer i quart d'ESO, Batxillerat i Formació Professional.

La jornada de lliurament dels premis comptà amb la presència de la vicepresidenta de COCETA i presidenta de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears, Malena Ridauvets , i altres representants del cooperativisme estatal i autonòmic. Els vídeos premiats, entre els quals hi ha el d'Es Lledoner, es podran veure's a la web de COCETA www.coceta.coop.

Malena Riudavets reivindicà durant la seva intervenció la tasca de les escoles cooperatives al nostre país, més de 500 centres majoritàriament concertats als quals assisteixen prop de 250.000 alumnes. "L'aposta per l'escola concertada cooperativa és una aposta per la qualitat educativa, per una escola inclusiva, no selectiva, integradora, participativa, solidària democràtica amb valors i principis", digué.

L'acte, celebrat a València, també comptà amb l'assistència del director general de Cooperativisme del País Valencià, Paco Álvarez, qui afirmà que el cooperativisme i l'economia social "no ocupen encara el lloc que mereixen en la societat, no només del nostre país, sinó també d'altres països del nostre entorn" i apuntà a l'educació com a via per transformar aquesta realitat.

La cooperativa Abacus patrocina una part del premi, a través de targetes regals que es podran canviar per material escolar. A més, COCETA convida tots els premiats a l'Oceanogràfic de València.

Compartir el artículo

stats