Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinión

El Palmer Palma necessita un tirador

Un dels principals atributs del bàsquet actual i modern és el llançament des de 6,75. Evidentment no és l’únic. N’hi ha d’altres que també són molt importants: el rebot, la passada, la defensa, la presa de decisions... Al bàsquet d’elit, professional, competitiu, calen jugadors que anotin des de llarga distància. Tenir a un equip jugadors amb bons percentatges no només suma punts, també possibilita que altres companys puguin anotar trepitjant la pintura o pugui haver més penetracions, perquè condiciona el tipus de defensa del rival. En definitiva, més punts de manera directa i indirecta.

Avui en dia pràcticament tots els equips juguen amb quatre exteriors – tots ells amenacen des de la línia del triple – i un interior, amb espai per moure’s i anotar o distribuir. Fins i tot, trobem jugadors grans, molt grans amb bona mà. Tenir un jugador de molts centímetres, interior, que a més a més sigui capaç d’afegir algun triple, és un plus que no té preu.

En aquest inici de temporada el Palmer Palma ha demostrat que necessita un tirador de llarga distància, que aporti punts i que preocupi la defensa adversària. Possiblement el nou fitxatge, l’aler nord-americà, Wesley Van Beck, solucionarà aquesta mancança. Convé que així sigui. Els números són clars. És l’equip que menys punts anota de la competició (65,8 de mitjana) i pitjor percentatge de triples presenta (22,5). I amb aquests guarismes d’aquesta faceta tan important del joc ha estat a punt d’assolir una o vàries victòries!

Curiosament – el bàsquet no deixa de sorprendre – diumenge a Coruña el triple va ser el protagonista del partit, del triomf local. Només faltava un minut per finalitzar la pròrroga, l’electrònic indicava empat a 70 i el jugador més determinant dels gallecs, el pivot Nicholas Ward, que havia convertit 22 punts i 24 de valoració, havia estat expulsat per dues tècniques. Aleshores van aparèixer dos triples determinants. En primer lloc, el de Zachary Monaghan – havia errat tots els llançaments de 3 i no havia anotat cap punt – i va ser el preàmbul de la victòria local. Posteriorment, el de Johan Löfberg, exjugador del Bahía, que la va assegurar.

Diumenge, contra Alacant, una nova oportunitat d’obtenir una gran alegria, la primera victòria del campionat.

Compartir el artículo

stats