Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Darrer de temporada

El concert que ens proposa avui horabaixa Studium Aureum en el Conservatori (20.30h), és el darrer concert de la temporada actual, que va començar a la tardor.

El títol de la proposta és Els darrers romàntics, ja que els compositors que s’interpretaran podem dir que tanquen aquest període que s’inicia amb el Beethoven de la Tercera Simfonia i que acaba a finals del segle XIX.

En el programa, obres dels molt programats Johannes Brahms, Piotr Txaikovski i Gustav Mahler, juntament amb algunes d’un menys difós com és Alexander Zemlinski.

Si bé totes les peces programades tenen motius per formar part de qualsevol concert, ja que són del tot interessants, permeteu-me que en destaqui algunes.

Així, de Brahms ens trobarem amb la sempre agraida Cançó del destí, una de les seves partitures corals més interessants (i això que en té un grapat), de Txaikovski el conegut Temps de vals de la seva Serenata per a cordes (que bé mereix ser escoltada de forma completa), de Zemlinsky Secret i de Mahler l’adaptació del famós Adagietto de la Cinquena Simfonia, un dels moments lents més sublims de la història de la música i que reconeixeran tot d’una els oients només a través dels primers compassos.

Bona manera aquesta amb veu i orquestra, de tancar temporada. Una tempoada en la qual ens hem pogut acostar a obres tan interessants com els motes de Mendelssohn o Bruckner, els madrigals de Monteverdi o l’obra d’un dels contemporanis més reconeguts, Ola Gjeilo.

Compartir el artículo

stats