Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia | Efemèride i més coses

Alexander Kandelaki. |

Alaró. El passat dia 16 d’octubre, es cumpliren cinc-cents anys de la mort d’un gran organista, no gaire conegut però sí transcendent per a la història de la música. En referim a Jan Pieterszoon Sweelinck, un músic neerlandès, que, en certa manera, marca el final del Renaixement i el començament del Barroc.

Des de principi d’any, l’organista Miquel Bennàssar ens acosta l’obra d’aquest personatge a través d’incloure, setmana rere setmana, una peça seva en el cicle Els Matins de l’orgue que té lloc els dissabtes a Alaró. Bona iniciativa que seguirà avui mateix, ja que a l’orgue de l’església de Sant Bartomeu (11.30h) sonarà música seva al costat d’obres de Haendel, Bach o Fauré.

Sense moure’ns d’Alaró, i en el teatre de la localitat (20h), el Festival de Música Clàssica ens acosta la possibilitat d’escoltar el pianista georgià Alexander Kandelaki (20h), el qual interpretarà els Cants màgics de Frederic Mompou, algunes peces de Schubert i les Siete Canciones Populares españolas, de Falla, en una transcripció per piano sol d’Ernesto Halfter.

Palma. Si el que vos agrada és la Música Antiga, teniu l’oportunitat d’anar a l’església palmesana de Sant Josep del Terme, a La Indioteria (20h), lloc en el qual el quartet Camerata Iberia oferirà un recital titulat La música en el temps de les Germanies: 500 anys, amb obres de compositors de l’època com Lluís del Milà, Diego Ortiz, Alonso de Mudarra, Narváez, Mateu Fletxa o Juan del Enzina. La Camareta Iberia està formada per Toni Aragón (tenor), Juan Carlos de Mulder (Viyuela de mà), Xisco Aguiló (Viyuela d’arc) i Ana Nicolas de Cabo (percussió).

Compartir el artículo

stats