Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

La prèvia | Les Goldberg i més

Avui horabaixa i en viu, amb totes les mesures sanitàries i les restriccions d’aforament, a Palma, tenim dos concerts que paga molt la pena recomanar. Dos programes de música de cambra, amb obres grans del repertori. Anem a veure:

A les 19h i al Caixafòrum, el clarinetista Miquel Ramos s’afegirà al Cosmos Quartet (format per Helena Satué i Bernat Prat als violins, Lara Fernández a la viola i Oriol Prat al violoncel) per interpretar quintets per a clarinet i cordes de Mozart i Brahms, dos dels compositors que més valor han sabut donar a aquest instrument de vent/fusta, aconseguint obres mestres del gènere de cambra, tot i que Mozart també aconseguí fites molt elevades en el seu Concert per a clarinet i Orquestra, que formà part de la banda sonora de Memorias de África.

A la mateixa hora i a l’Auditori del Conservatori, segueix el Tercer cicle de concerts de professors del Conservatori Superior, amb el pianista Rafael González Paz, el qual ens proposa una audició de Les Variacions Goldberg de Bach, obra mestra com poques en el camp de les variacions per a teclat. Les Goldberg són un punt i a part. El mestre alemany les escriví per tal que el seu alumne Johann Gottlieb Goldberg pogués tocar-les dins la cambra del comte Kaiserling, amb el fi de fer passar millor les hores d’insomni de l’aristòcrata al servei del qual estava el clavecinista. Pot ser més llegenda que realitat, però així ens ha arribat la història, i qui som nosaltres per trastocar-la?

Compartir el artículo

stats