Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Night and day

Parlar de Cole Porter és parlar de musical americà, de cançons i fins i tot de jazz. Porter és un dels noms que destaquen dins la música nord-americana de la primera meitat del segle XX. Produccions de Kiss me Kate es proposen molt sovint als escenaris de Broadway, sempre amb èxit. Temes com Night and Day, que també prové d´un musical, han estat versionats per veus tant diverses com Sinatra, Ringo Star o fins i tot el grup U2. I què podem dir del Begin the Beguine, que populartizà Xavier Cugat, però que han portat en repertori Ella Fitzgerald o Michael Buble entre molts d´altres artistes?

Avui horabaixa, al Teatre Xesc Forteza de Palma (20.30h) i amb el títol genèric d´El naixement de la cançó moderna, el grup Art Vocal Ensemble, que dirigeix Llorenç Gelabert, ens presenta un programa entorn de la figura del músic americà, amb la interpretació de temes com It's de lovely, Anything goes, Let´s do it, I've got you under my skin, Just one of those things, Miss Otis regrets, You'd be so nice to come home to i, naturalment els dos esmentats abans, Begin the beguine i Night and day.

Art Vocal Ensemble arriba, amb aquesta proposta, a la seva desena producció. La formació no deixa de sorprendre´ns, si no fa ni dos mesos tenia en cartell The Mikado, ara canvia totalment de registre i de l´òpera i l´opereta ens porta al New York dels anys trenta i quaranta del segle passat.

I és que Porter és vigent, la seva música interessa, i molt. Woody Allen, per exemple, el va reviure com a personatge secundari a Midnight in Paris. I no és aquesta l´única aproximació a la figura de Cole Porter, existeixen films anteriors en els quals Cary Grant o Kevin Kline, es posen en la pell del compositor.

Compartir el artículo

stats