Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Espiritualitat

Preguem

El sacerdot i intel·lectual felanitxer Bartomeu Bennàssar ens fa reconciliar amb la meditació, ben entesa i en sentit ample

Bartomeu Bennàsar.

P er als cristians de tots els temps, els salms han estat una font inexhaurible per a la pregària personal i comunitària. Continuen mantenint avui la seva profunditat i el seu vigor? Aquest interrogant suscita i acompanya la lectura i reescriptura dels salms que l’autor ens ofereix en aquest llibre.

Son paraules del Mossèn: “La «meditació» sàlmica pot fer pensar i omplir uns espais espirituals buits en les cultures i identitats religioses actuals que oscil·len entre seculars o laiques i neoreligioses de molta gent. El degoteig constant de la repetida pregària sàlmica pot fer forat en la pedra més dura del materialisme, del nihilisme, de l’immobilisme, de l’elitisme i del descompromís. Cal reconèixer que els jueus antics ens avantatjaven a molts cristians actuals. Encara més. M’agradaria que la meva i nostra pregària sàlmica poguera ser assumida i fins i tot feta per tantes altres persones i grups que gaudeixen d’altres creences o senzillament per les persones i cultures obertes a la transcendència, o que no la neguen, i alhora es manifesten companyes de camí en la lluita per a una societat més justa i solidària”.

I és que per tot això, aquest volum és més que recomanable, no només per les persones creients sinó també per totes aquelles que cerquen moments de pau i de serenor dins el quefer diari. Gran llibre, gran salmòdia, en el sentit positiu del terme.

Bartomeu Bennàssar. ARXIU B.B.

Bartomeu Bennàssar. ARXIU B.B. P. E. i M.

Compartir el artículo

stats