Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Rotxet 2017

Arrels alaroneres, raïm santamarier i celler esporlerí

Arrels alaroneres, raïm santamarier i celler esporlerí

Avui parlam del celler Es Verger d’Esporles i, concretament, del vi Rotxet. La primera anyada que se n’ha fet, la del 2017, fa devers tres mesos que ha sortir al mercat. Jaume Fullana n’és el propietari i va decidir batiar-lo amb el malnom familiar d’Alaró, un mot que segurament prové de Rotget. De fet, els padrins de son pare, Miquel Fullana, feien vi a Alaró amb el raïm que tenien sembrat a les finques de sa Vinya d’en Pau i es Vinyet i, també a Can Vata, a Santa Maria del Camí. Actualment tenen 1,2 hectàrees a es Verger, dues més a Santa Maria i n’exploten tres més de veïnats d’Esporles.

La ubicació del celler a Esporles es remunta als anys 70, quan el pare de Miquel Fullana va comprar uns terrenys a es Verger amb dos amics més i varen començar a urbanitzar la zona amb mig centenar de cases, però temps després el projecte es va aturar. La finca actual del celler la va heretar Miquel Fullana, però no va ser fins que va tenir 53 anys (a mitjan dels 90) quan va decidir invertir-hi, primer sembrant-hi pomeres i ametlers, després oliveres i, l’any 1998, posant-hi vinya, animat pels Majoral d’Algaida, que també l’engrescaren a fer-ho en ecològic. L’any 2007, el seu fill Jaume va passar a encarregar-se de la finca i del celler.

Rotxet 2017 és un monovarietal de Mantonegro, de vinyes de més de 90 anys sembrades a Santa Maria. Se’n selecciona el raïm més fosc i fermenta en bota de roure francès. És un vi molt treballat, ja que el capell es romp devers 5-6 vegades diàries durant 14 dies. Després passa a unes altres botes on fa la fermentació malolàctica i hi reposa un any. S’embotella i hi reposa dos anys. Té un color vermell intens, amb aromes de regalim i notes de vainilla i pruna seca. És un vi molt elegant, amb una estructura i color molt treballats. Se n’ha fet una edició limitada de 750 ampolles i combina molt bé amb unes costelles de me amb alls o amb una mitjana de vedella.

Compartir el artículo

stats